ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




Decapitarea cetăţeanului britanic David Haines de către teroriştii din Statul Islamic împinge Marea Britanie în războiul contra acestei grupări extremiste.

Premierul David Cameron a anuntat ca Anglia "îi va vâna" pe cei care l-au ucis pe Haines pentru a-i aduce în faţa justiţiei, "oricât ar dura".

"Uciderea unui muncitor umanitar este un act îngrozitor. Este un act care arată răutatea acestor oameni. Inima mea este alături de familia lui David Haines, care a dat dovadă de un curaj extraordinar. Vom face tot ce ţine de noi pentru a-i vâna pe aceşti criminali si pentru a-i aduce în faţa justiţiei, oricât de mult ar dura", a spus Cameron.

Premierul britanic a convocat o şedinţă de urgenţă pentru a stabili care vor fi următoarele acţiuni ale Angliei în lupta contra Statului Islamic.

David Haines, un cetăţean britanic capturat anul trecut în Siria, în timp ce muncea la un centru de ajutorare a refugiaţilor, a fost decapitat de Statul Islamic.