ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", prin care se interzice pe întreg teritoriul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării" schimbarea destinaţiei fostelor amenajări piscicole, cu excepţia situaţiei pentru renaturare, informează Agerpres.
Actul normativ introduce unele reglementări, motivul fiind că "teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a suferit, în ultimii 10 ani, o importantă şi nedorită transformare prin schimbarea destinaţiei fostelor amenajări piscicole în terenuri agricole, scăzându-se suprafaţa amenajărilor piscicole cu circa 10.000 de hectare", potrivit expunerii de motive. De asemenea, legea prevede că, "începând cu anul 2014, nu se mai poate acorda subvenţie agricolă pentru terenurile aferente fostelor amenajări piscicole aflate pe teritoriul Rezervaţiei".