ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat sâmbătă țările care au recunoscut genocidul contra armenilor comis în perioada 1915 - 1917, afirmând că Rusia, Franța și Germania ar trebui să se concentreze pe propriul lor trecut, relatează DPA și AFP, conform Agerpres.

''Întâi, ei trebuie să curețe petele de pe propriile lor istorii. Am fi dorit ca nici Putin, nici Hollande să nu meargă în Armenia. Ultimele țări care ar trebui să vorbească despre genocid sunt Germania, Rusia și Franța'', a spus Erdogan, făcând referire la ceremonia de marcare a 100 de ani de la masacrul contra armenilor, organizată vineri la Erevan.

Șeful statului turc a acuzat în egală măsură și Uniunea Europeană, în contextul în care Parlamentul European i-a cerut Turciei pe 15 aprilie să recunoască genocidul.

''Hei, Uniune Europeană, nu avem nevoie de opiniile voastre, păstrați-le pentru voi!'', a spus Recep Tayyip Erdogan.