ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepremierul Gabriel Oprea, a declarat, vineri, la Târgu Mureș, în cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Armatei, că această instituție, alături de Biserică, reprezintă "izvoarele și temelia celor mai autentice valori naționale".

Gabriel Oprea și-a exprimat speranța că societatea românească se va întoarce la valorile sale tradiționale.
Armata alături de Biserică se bucură de cea mai mare încredere din partea oamenilor, iar cele două instituții sunt izvoarele și temelia celor mai autentice valori naționale (...) Sunt convins că societatea noastră, care stă în fața unor provocări din ce în ce mai dificile, va avea înțelepciunea să se întoarcă la valorile autentice (...) Ziua de 25 octombrie este și va rămâne o zi plină de semnificații pentru poporul român. Gândul mă poartă la sacrificiul eroilor miilor de ostași de-a lungul istoriei, dar și la sacrificiul cu care militarii români își îndeplinesc misiunile în teatrele de operații din întreaga lume'

Ziua Armatei Române a fost instituită prinDecretul nr. 381 din 1 octombrie 1959 și semnifică data eliberării totale a Ardealului de sub ocupația horthistă.

Sursa FOTO: http://www.bg15mc.ro

http://youtu.be/A34WSOTsFYA