ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mănăstirea ortodoxă Sfânta Ecaterina, situată în peninsula Sinai, a fost atacată de către extremiştii musulmani, cu complicitatea autorităţilor locale, informează lonews.ro.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Islamiştii, care locuiesc în deşertul Sinai, au distrus poarta mănăstirii şi au răpit doi călugări."Recent, unii locuitori din regiunea Tala au încercat să ia cu asalt mănăstirea, și în cele din urmă au reușit să demoleze poarta si sa ia ostatici doi călugări. Călugării au fost nevoiti sa accepte plata unei taxe, în schimbul incetarii atacurilor. Cu toate acestea, islamiștii pun încă în pericol vietile clericilor și laicilor, prin violențe, pretinzand, de aceasta data, ca terenul mănăstirii ar fi ocupat ilegal", a afirmat Iyhab Ramzy, avocatul mănăstirii.

Avocatul subliniază că, în ciuda numeroaselor reclamații și contestații catre agențiile de aplicare a legii, acestea nu au reacționat la situația existentă, stand deoparte și, de fapt, devenind complici la infracțiunile menționate mai sus.

"Instanța pseudo-juridica din deșert este o instanța a triburilor arabe, asa incat le-a perceput calugarilor o taxă de 150.000 de lire egiptene (aproximativ 21.000 USD)", notează expertul.