ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marko Attila a postat pe pagina sa de Facebook o informație, despre care afirmă că ar fi scoasă din referatul procurorilor, conform căreia ar fi fost scos de sub acuzare de către DNA.

Fostului deputat UDMR i s-a cerut arestarea tocmai în acest caz, iar Parlamentul a aprobat cererea DNA de arestare.

"Din 10 decembrie 2014 am solicitat în 3 rânduri clasarea acuzațiilor împotriva mea din cazul Bica. Nu au vrut. Au solicitat arestarea mea preventivă. A fost clar de la început și nimic nu s-a schimbat de atunci. După patru luni, în noul rechizitoriu formulat împotriva mea se afla următorul text: "se clasează acuzațiile" Au tăcut, au așteptat, s-au pitit, s-au jucat. Au știut că trebuie să claseze acuzațiile dar nu au făcut acest lucru. Și acum cine îi trage la răspundere pentru că în decembrie au solicitat totuși arestarea mea preventivă? Cine îi trage la răspundere că au fost în stare să scrie că participi la săvârșirea unei infracțiuni dacă nu ești prezent la o ședință? După toate acestea în continuare nu putem să avem opinii despre sistem? Dacă constatăm astfel de abuzuri atunci să tăcem din gură, pentru că în caz contrar ni se dă peste nas și se spune că aducem atingere independenței justiției?", este mesajul postat pe rețeaua de socializare.

Marko Attila a fost trimis în judecată de DNA în data de 9 aprilie, alături de fostul șef al ANI Horia Georgescu și de deputatul Theodor Nicolescu. Cei trei sunt acuzați că au aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

Deputatul UDMR a plecat în Ungaria în decembrie 2014, dupa ce colegii săi au votat în favoarea arestării preventive în dosarul ANRP.

Acesta nu este singurul dosar în care este implicat Marko Attila. În noiembrie 2014, deputatul a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, într-un alt dosar privind restituirea unor imobile.