ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier norvegian, Jens Stoltenberg, ar urma, în lipsa unei lovituri de teatru, să devină viitorul secretar general al NATO, a scris cotidianul norvegian Aftenposten.

Șeful unui guvern de centru-stânga până în octombrie, Jens Stoltenberg, în vârstă de 55 de ani, va fi numit oficial în fruntea Alianței Nord-Atlantice cu prilejul unei reuniuni a miniștrilor de externe, prevăzută să se desfășoare la Bruxelles pe 1 și 2 aprilie, potrivit sursei amintite.

"Procesul încă nu s-a încheiat oficial, iar evenimente neprevăzute îl pot bloca teoretic pe candidatul norvegian", afirmă cotidianul, în general bine informat.

"Persoane apropiate procesului nu văd însă ce l-ar putea împiedica pe Jens Stoltenberg să devină cel de-al 13 secretar general al NATO", adaugă Aftenposten.

Jens Stoltenberg îl va înlocui în funcție pe un alt scandinav, fostul premier danez Anders Fogh Rasmussen.