ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parcul IOR din Bucureşti a fost invadat de şobolani. Rozătoarele, unele mari cât o pisică, se plimbă nestingherite prin spatiile verzi şi chiar pe alei, printre copii şi trecători.

Şobolanii sunt atât de mulţi încât pot fi văzuţi cu ochii liberi chiar de la intrarea în parc. Ei se hrănesc, preponderent, cu resturile lăsate de trecători, anunţă postul Digi 24.

Firma care se ocupa de deratizare şi Primăria Capitalei susţin că nu sunt responsabile de această situaţie deoarece şobolanii şi-au stabilit "cartierul general" pe un teren privat aflat în apropierea parcului, unde nu se poate interveni.

"În acest an, în parcul Alex. Ioan Cuza (fost IOR), 3D România, în prezența reprezentanților Direcției Parcuri sector 3, a executat tratamentul de deratizare în data de 20.05.2014. S-au aplicat momeli raticide în cantitate de 59,19 kg, momeli amplasate în stații de intoxicare plasate în locuri ferite. Precizăm că în portiunea de teren aflată la intersecția str. Nicoale Grigorescu cu bd. Liviu Rebreanu (stația de metrou Titan) nu au fost aplicate tratamente de deratizare deoarece acest teren este o proprietate privată al cărui proprietar nu a putut fi identificat și contactat. Toate prestațiile de deratizare se execută numai cu acordul și în prezența proprietarului sau a administratorului respectivei locații. În perioada următoare, în parc se va reveni cu un tratament suplimentar, dar este absolut necesar ca reprezentanții Primăriei Sectorului 3 să sprijine punerea în aplicare a Planului de Igienizare în acest parc prin identificarea deținătorului acestui teren. În cazul în care acesta nu va putea fi identificat, pe acest amplasament nu vor putea fi făcute tratamente și va exista în permanență un focar de dezvoltare a populațiilor de șobolani, lucru care va conduce la diminuarea gradului de decontaminare cu acest vector în parcul Al. I. Cuza", se arată într-un comunicat al Primăriei.