ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 100 de bucureşteni au fost sinistraţi în noaptea de sâmbătă spre duminică, tinerii dormind în în corturile Crucii Roşii din Parcul "Lumea Copiilor" din Capitală. Tinerii au trăit o realitate tristă: cea a vieţii de sinistrat. 

"Noapte albă pentru zile negre" este o campanie care are ca obiective atragerea mai multor voluntari şi strângerea de fonduri pentru intervenţia în cazul unei calamităţi. 

Pe lângă cei 74 de voluntari din toată ţară, în corturile Crucii Roşii au înnoptat alte zeci de persoane care au dorit să experimenteze viaţa de sinistrat. Au participat la cursuri de prim ajutor, la atelierele de drept internaţional umanitar şi au urmărit filme.


În parc, au fost amplasate 17 corturi, iar oamenii au dormit exact în aceleaşi condiţii în care dorm cei rămaşi fără locuinţa după un dezastru. La final, tinerii au primit şi o diplomă, potrivit tvr.ro. De altfel, voluntarii au văzut şi ce se întâmplă în cazul unei luări de ostatici. După ce câţiva dintre ostatici au fost "executaţi", negocierea cu teroriştii a fost făcută de un voluntar al Crucii Roşii.


A fost doar unul dintre exerciţiile la care au participat cei din tabăra de dezastre. La final, participanşii şi vizitatorii au putut face donaţii pentru victimele dezastrelor naturale din România.