ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei 98 de salariaţi ai Autorităţii de Supraveghere Financiară care vor părăsi voluntar instituţia până la finele lunii septembrie vor încasa, în medie, circa 95.000 lei net (21.400 euro), potrivit datelor prezentate de preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.

"În urma programului de încetare voluntară a contractelor de muncă, din cadrul instituţiei vor pleca, până la 30 septembrie, un număr de 98 de salariaţi ASF, din care 7 sunt de la Fondul de Garantare a Asiguraţilor. Efortul financiar total al ASF se ridică la 13,296 milioane de lei, cu două milioane de lei sub nivelul estimat, din care 9,267 milioane de lei reprezintă sumele nete plătite celor care vor părăsi instituţia, la care se adaugă contribuţia la stat de 4,03 milioane de lei", a declarat preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, citat de zf.ro.

El a adăugat că, în afară de cei 98 de salariaţi, vor pleca din ASF în mod natural alte opt persoane.

"În 2015, cheltuielile anuale de personal au fost estimate la 86,257 milioane de lei, de la 118,258 milioane de lei în acest an. În sumă absolută, ASF va realiza o economie de 32 milioane de lei. În acest an, conform bugetului, ASF va realiza o economie 35,88 milioane de lei", a spus Negriţoiu.