ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ungariei, Viktor Orban, va face o vizită in județul Cluj, în perioada 2-3 octombrie, ocazie cu care va inaugura o școală profesională finanțată de Guvernul de la Budapesta.

UPDATE Zece tineri au protestat, vineri, în faţa Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca, faţă de prezenţa, la inaugurarea noului sediu al insituţiei de învăţământ, a premierului Ungariei, Viktor Orban, declarând că acesta este "un dictator", informează Mediafax.
Cei zece tineri au mers pe trotuarul din faţa Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca în momentul în care a ajuns acolo maşina premierului Ungariei, Viktor Orban, afişând două bannere, în limbile română şi maghiară, cu mesaje de cooperare multietnică.  Pe cele două bannere scria: "Cooperare multietnică, nu tensiune interetnică" şi "Autonomia societăţii civile".

Surse politice au declarat pentru Agerpres că în cadrul vizitei sale, care este una privată, cu excepția inaugurării școlii profesionale, Viktor Orban se va întâlni și cu liderii formațiunilor politice maghiare din România, precum și cu liderii bisericilor tradiționale maghiare.

Potrivit acelorași surse, Guvernul Ungariei ar fi contribuit cu aproape 700.000 de euro pentru școala profesională din Cluj.

Confirmarea a venit și din partea coordonatorului de presă al Eparhiei Reformate a Ardealului, Kiss Gabor. Acesta a precizat pentru Agerpres că Orban ar urma să viziteze, în regim privat, și Universitatea Sapientia din Cluj, construită cu ajutor financiar al Guvernului Ungariei, precum și localitatea clujeana Răscruci.