ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lansată cu mare fast, emisiunea tip big brother "Sunt celebru, scoate-mă de aici", difuzată de Pro TV, a fost aşteptată cu interes de către telespectatori. Din promo-ul emisiunii reieşea că 12 vedete vor petrece 21 de zile în jungla africană.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Totul nu este însă decât o bună campanie de marketing care a reuşit strângă în faţa televizoarelor aproape 3 milioane de oameni la prima ediţie. Oamenii au început însă să-şi pună întrebări despre decor şi şi-au dat seama că ceva nu este în regulă. Audienţa emisiunii s-a prăbuşit, pierzând în următoarele zile peste un milion de telespectatori.

Indignarea telespectatorilor nu a venit din faptul că invitaţii emisiunii sunt, mare parte dintre ei, obscuri în domeniile în care activează, ci din minciuna servită de Pro TV. Jungla de fapt nu e o junglă, ci un parc aflat într-adevăr în Africa de Sud.

Jungla se afla la sute de kilometri mai la nord, în zona tropicelor, cam pe unde se situează Republica Democrată Congo. Africa de Sud, acolo unde se află vedetele de la Pro TV, este o zona de stepă, pe alocuri semideșertică. Zona de campare a vedetelor este caracterizată de plante xerofile, de deşert și semideşert. Vegetația specifică stepelor din această zonă se compune din ierburi înalte, plante rare şi tufișuri.

CITEŞTE ŞIMircea Badea atacă dur Pro TV: E varză!

Această controversă au avut-o şi telespectatorii din Australia când au văzut emisiunea, care un format internaţional. O publicaţie din Ţara Cangurilor a trimis un reporter la faţa locului care a constatat că în zonă nu e pic de junglă.

"Am fost acolo şi pot să vă asigur că nu există junglă. La sud de Kruger e o vegetaţie ceva mai bogată, dar dacă vrei junglă trebuie să mergi la tropice”, a explicat jurnalistul australian pentru news.com.au

parc