ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România vrea să cumpere încă 12 avioane de lupă tip F-16. Conform Digi 24, un proiect de achiziţie este pe masa specialiştilor din Ministerul Apărării Naţionale  şi urmează să fie predat Guvernului în perioada următoare.

Nu a fost stabilită până acum ţara care va livra României noile avioane de luptă şi nici suma alocată de Guvern.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

"Pentru a-și realiza capacitatea negociată în 2004 cu NATO, vizavi de aviația de vânătoare, trebuie pe un program multianual să pregatească achiziția celei de-a doua escadrile", a spus Mircea Dușa, ministrul apărării.

Între timp, primele F-16 cumpărate de România de la guvernul portughez au fost deja modernizate. România a plătit pentru prima escadrilă de aparate de zbor americane 628 de milioane de euro. Avioanele au mai fost folosite de armata portugheză şi au în medie 2500 de ore de zbor. Ţări precum Portugalia, Spania, Danemarca, Olanda, Turcia sau Italia îşi apără în acest moment spaţiul aerian folosind astfel de aparate de luptă.