ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cardinalul austriac Christoph Schönborn, un apropiat al fostului Papă, Benedict al XVI-lea, și-a declarat toată stima pentru un cuplu de homosexuali care trăiesc împreună în armonie. Înaltul prelat a ținut însă să adauge că în calitate de om al bisericii nu poate fi de acord cu asemenea relații, scrie site-ul lexpress.fr.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Cardinalul austriac a făcut aceste observații în timpul unei conferințe de presă despre familie, relatând că știe acest cuplu de multă vreme, arătând cât de minunată este legătura între cei doi homosexuali și cum se susțin reciproc atunci când unul dintre ei este bolnav.

"Principiul de bază al nostru este calitatea umană a unei persoane, și nu orientarea lui sexuală", a afirmat Christoph Schönborn.

Fiecare persoană are o demnitate care este mai presus de această tendință, iar înclinațiile sexuale nu au nimic de-a face cu păcatul”, a mai spus cardinalul austriac.

"Pentru a evalua calitatea unei persoane, Biserica trebuie să nu privească în dormitorul ei, ci în sufragerie", susține Înaltul prelat al Bisericii Catolice.

Comentariile sale au provocat polemici la Vatican, chiar dacă Sfântul Scaun urmează să facă public un document al Sinodului care sugerează “acceptarea părţilor bune ale homosexualităţii”.