ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul sesizează DNA în cazul modernizării DN 67C Bengeşti-Sebeş (Transalpina), informează B1 TV. Sesizarea vine în urma unor nereguli descoperite de corpul de control al premierului.

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

Mai multe nereguli au fost semnalate într-un raport trimis organelor de anchetă. Potrivit raportului, au fost dispuse măriri de sume de bani pe care statul trebuia să le plătească în cazul drumurilor. În raport se arată și că tranzacțiile au fost aprobate de Ludovic Orban, ministru al Transporturilor la momentul respectiv. El ar fi aprobat tranzacțiile fără consultarea ministerelor Economiei și Finanțelor.

Raportul Corpului de Control al premierului arată că Ludovic Orban, atunci ministru al Transporturilor, a fost cel care în 2008 a dispus executarea lucrărilor în sistem de credit-furnizor, respectiv pe baza unui împrumut contractat de constructor de la o instituţie de credit, care să fie rambursat ulterior de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) cu plata unor costuri suplimentare de finanţare, ceea ce a generat o pagubă de 388,7 milioane lei.