ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ)  susţine, în legătură cu acuzaţiile senatorului liberal Sorin Roşca Stănescu la adresa preşedintelui Traian Băsescu, că Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a comunicat faptul că "operaţiunile menţionate în mesajele swift nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate".
"Declaraţiile publice ale domnului senator Sorin Roşca Stănescu relevă aceleaşi aspecte cu cele cuprinse în denunţul penal formulat de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) în legătură cu un eventual transfer de bani din străinătate către Alianţa Dreptate şi Adevăr, ce a fost efectuat în anul 2004. Cele cuprinse în denunţ constituie obiectul dosarului nr. 1785/P/2013 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. La data de 8.11.2013, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a comunicat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că în urma verificărilor efectuate operaţiunile menţionate în mesajele swift nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate", se arată într-un comunicat al Parchetului General remis vineri către Agerpres.

Preşedintele Traian Băsescu îl acuză pe senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu de fals, după ce acesta a afirmat că, în conturile de campanie ale Alianţei DA, ar fi intrat aproximativ 7 milioane de dolari americani, care nu au fost declaraţi în anul următor în Monitorul Oficial, potrivit prevederilor legale.

Citeşte şi Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Sorin Roşca Stănescu, fiindcă a fost acuzat că a primit mită ca să susţină proiectul minier de la Roşia Montană

şi Sorin Roşca Stănescu dezvăluie TRASEUL ŞPĂGII de la Roşia Montană pe care ar fi primit-o Traian Băsescu! VEZI acuzele fără precedent aduse PREŞEDINTELUI