ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 16:54 Parlamentul a respins numirea lui Dragoș Bogdan în funcția de PDG interimar al Televiziunii Române, din cauza lipsei de cvorum. Astfel, numirea lui Rareş Bogdan a întrunit 174 de voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă", în condițiile în care era nevoie de minimum 291 de voturi. Dacă parlamentarii PDL s-au retras din sală înaintea votului, de la PSD au fost prezenţi doar liderii de grup şi alţi câţiva parlamentari.

[divider]

Preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a fost întrebat, marţi, despre situaţia din Parlament, unde PSD nu participă la votul privind numirea unui preşedinte interimar la TVR, el arătând că "este o istorioară scurtă despre cine are cuvânt şi cine este mincinos".

"Am avut ieri o discuţie despre cuvânt şi despre minciună. Pentru cine nu era clar, poate vedem şi ce s-a întâmplat de ieri până azi. Noi am avut ieri o propunere din partea grupului PSD pentru Curtea Constituţională - a fost vorba de un fost coleg din Senat, domnul senator Greblă, jurist, fost preşedinte al Comisiei Juridice", a spus Antonescu.

Rareș Bogdan a făcut primul pas spre funcția de director al TVR. Reacția lui Valentin Nicolau

Antonescu a făcut referire la afirmația lui Victor Ponta referitoare la TVR, anume că PSD nu are un candidat şi că PSD va susţine candidatul PNL.

"L-aţi auzit pe domnul Ponta ieri spunând clar în faţa dumneavoastră că nu au candidat şi că vor susţine candidatul propus de PNL. L-am propus pe domnul Rareş Bogdan care a trecut cu brio de audierea în comisii şi e un raport favorabil, un vot favorabil al celor două comisii. Au dispărut domnii de la PSD din plen. Cred că este o istorioară scurtă despre cine are cuvânt şi despre cine e mincinos", a conchis Antonescu.