ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


90.000 de mesaje vor pleca astăzi de pe Pământ către Marte, pentru a celebra lansarea, în urmă cu 50 de ani, a primei sonde spaţiale care a vizitat planeta roşie.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

O companie americană specializată în strângerea de fonduri şi finanţarea programelor spaţiale, numită Uwingu, a organizat evenimentul privind trimiterea mesajelor în spaţiu cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a lansării sondei Mariner 4, prima misiune NASA care a vizitat planeta roşie, dar şi pentru a colecta bani pentru celelalte proiecte ale sale.

Transmisiunea va începe după 22.00, ora României. Călătorind cu viteza luminii, mesajele radio vor ajunge pe Marte după 15 minute. Întreaga transmisiune va fi repetată de două ori.

Evenimentul "Beam Me To Mars" ("Trimite-mă pe Marte", n.r.) a presupus ca participanţii interesaţi să trimită un mesaj radio digital conţinând numele, mesaje, imagini care să fie trimise către Marte, plătind pentru aceste servicii sume între 5 şi 99 de dolari. Iniţiativa a atras mai multe celebrităţi, printre care se numără actorii Seth Green şi George Takei, din serialul "Star Trek".

Deşi pe planeta roşie nu este nimeni care să răspundă mesajelor transmise, iniţiatorii evenimentului spun că nu aceasta este ideea proiectului.

"Deşi nimeni nu este încă pe Marte pentru a recepţiona mesajele, aici, pe Pământ, oamenii le vor auzi tare şi clar", precizează Uwingu pe pagina de internet a proiectului.