ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Accident cardiovascular - iată o noţiune din medicină care a devenit un adevărat loc comun pentru lumea noastră contemporană şi care ne populează viaţa. "Accident cardiovascular" - este o sintagmă vehiculată în exces în reclamele comerciale, iar medicamentele produse pentru prevenirea sa proliferează.

Zahărul, arată un studiu american, este mult mai periculos decât sarea în ceea ce priveşte riscul de accident cardiovascular.

Cercetătorii americani susţin că nivelul ridicat al zahărului în sânge afectează o zonă a creierului, ce determină creşterea pulsului şi a tensiunii arteriale şi măreşte riscul de accident cardiovascular.

Cercetătorii din New York şi Kansas susţin veridicitatea concluziilor studiului şi pe baza unei alte cercetări recente, la care au participat 8.670 de francezi adulţi, care nu a descoperit nici o legătură între consumul de sare şi hipertensiunea arterială.

Experţii recomandă ca populaţia să consume mai puţină sare, reducând aportul zilnic la maximum o linguriţă, avertizând că aceasta creşte riscul unui accident cardiovascular cu 25% şi ar fi responsabilă pentru trei milioane de decese anual la nivel mondial.