ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


China şi Marea Britanie au semnat un acord în valoare de 14 miliarde de lire sterline(30 de miliarde de dolari), prin care asiaticii investesc în proiecte de infrastructură şi în acorduri comerciale, informează BBC.

Premierul David Cameron a salutat memorandumul în timpul vizitei omologului său chinez la Londra. "Marea Britanie este cea mai populară destinaţie pentru investiţiile chineze din Europa, valoarea din ultimele 18 luni depăşind valoarea ultimilor 30 ani".

De asemenea, China s-a angajat să plătească 20 de miliarde de dolari pentru cumpărarea de gaze naturale de la compania britanică British Petroleum. Durata înţelegerii se întinde pe 20 de ani.

"Este un acord pe 20 de ani pentru livrarea de gaz natural lichefiat. Este un preţ corect pentru ei şi pentru noi. Afacerea reprezintă o bună punte între Marea Britanie şi China", a spus Bob Dudley, şeful executiv al British Petroleum, aflat la o conferinţă la Moscova.

Chinezii sunt interesaţi de energia nucleară, de căile de comunicaţie de mare viteză, precum şi telecomunicaţii, mai anunţă sursa citată.