ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


China și SUA, primii doi emițători de gaze cu efect de seră, au făcut front comun împotriva pericolului schimbărilor climatice, prezentând un plan ambițios privind reducerea emisiilor de carbon, scrie New York Times.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Acordul anunțat de președinții Barack Obama și Xi Jinping în conferință comună de presă, la Beijing, include noi ținte privind reducerea emisiilor de carbon de către SUA și un angajament al chinezilor, primul de acest fel, de a opri creșterea emisiilor până în 2030.

Statele Unite și China reprezintă 45% din totalul emisiilor de CO2 ale planetei.

Oficiali citați de cotidianul american spun că înțelegerea a fost negociată în culise în ultimele nouă luni și ar putea conduce la încheierea unui nou acord privind schimbările climatice la nivel global până în 2015.

Concluzia oamenilor de știință este clară: eforturile actuale sunt insuficiente pentru a limita creșterea temperaturii globale cu +2°C, obiectiv pe care și l-a fixat comunitatea internațională pentru a evita o dereglare catastrofală climatică, scrie Agerpres.

Aceste anunțuri au fost făcute în timp ce președintele american Barack Obama a fost primit miercuri la Beijing de omologul său chinez Xi Jinping, după ce cei doi lideri au participat în ajun la summitul de cooperare economică Asia-Pacific /APEC/.