ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alegeri legislative în Republica Moldova la finalul săptămânii viitoare, care sunt dominate de drumul pe care ar trebui să o ia ţara: spre Rusia sau spre UE?

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

Tensiunea creşte în Republica Moldova, cu doar o săptămână înainte de alegeri. Preşedintele Nicolae Timofti a convocat Consiliul Suprem de Securitate, după ce serviciile de informaţii au avertizat că se încearcă subminarea securităţii statului.

Miza acestor alegeri parlamentare este viitorul statului de peste Prut: dacă va continua să se apropie de UE, ori se va întoarce din nou spre răsărit, spre Rusia.

Contextul geopolitic în care au loc aceste alegeri e extrem de tensionat. Semnarea Acordului de Asociere cu UE a iritat profund Rusia, care a pus embargo asupra unor produse moldoveneşti, iar vecinătatea Ucrainei şi Crimeei complică şi mai mult lucrurile.

Tinerii moldoveni s-au mobilizat pe reţelele de socializare. Înainte de alegeri, basarabenii au luat modelul românilor şi au creat pagini pe site-urile de socializare, unde îndeamnă cetăţenii să meargă la vot.

Potrivit ultimului sondaj IMAS, dacă azi ar avea loc alegerile partidele pro-europene ar câştiga scrutinul în faţa comuniştilor sau simpatizanţilor Rusiei.