ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Antrenamente dure la baza militară Mihail Kogălniceanu: imobilizări cu arme neletale pe bază de electroşocuri, situaţii de luptă în condiţii de vătămare cu spray paralizant sau atacarea unui pluton dotat cu scuturi, nu cu muniţie, ci cu pietre.

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

Un tânăr este imobilizat de doi colegi, iar un al treilea descarcă electroşocuri spre el. În urma contactului, cade la pământ. Aceasta este doar una dintrele metodele de antrenament ale militarilor americani, potrivit digi24.ro.


„Am făcut multe antrenamente, începând de la cele pentru prevenirea incendiilor, până la metode de luptă cu inamici. În antrenament am inclus şi arme neletale ca să le oferim militarilor o soluţie în plus în caz de conflict. Să fim pregătiţi pentru situaţii, alarmă la ambasadă sau evacuare de urgenţă”, a spus unul dintre militari.


Un alt exerciţiu este o probă usturătoare:


„Un alt tip de antrenament este OC, adică Oleoresin Capsicum, înseamnă spray cu piper. Suntem împroscaţi cu un astfel de spray în ochi, apoi trebuie să luptăm”.