ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, avertizează cu privire la riscul ca militanţii islamişti să pună mâna pe arme nucleare.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Acesta lasă să se înţeleagă faptul că Iranul ar putea dota teroriştii care acţionează în mai multe state din zona Golfului Persic cu asemenea arme de distrugere în masă, dacă autorităţile de la Teheran vor fi lăsate să continue programul nuclear.

"Bineînţeles că ISIS poate fi oprit. Bineînţeles că trebuie luptat împotriva ISIS. Dar cred că este doar unul din două pericole ale umanităţii. Nici măcar nu este cel mai mare. Cred că un pericol mult mai mare sunt alţi militanţi islamici, conduşi de Iran. Militanţii şiiţii, conduşi de Iran, împreună cu aliaţii lor: Hezbollah, Jihadul Islamic din Gaza, şi mai nou, rebelii houthi din Yemen. Dar pericolul mai mare este că oricare din aceşti militanţi islamici, fie ei sunniţi, ISIS sau al-Qaeda sau şiiţi din Iran, oricare dintre ei obţin arme nucleare. Cel mai mare pericol pentru securitatea lumii, pentru securitatea Europei, a României, pentru securitatea şi viitorul Israelului este dacă Iranul devine o potenţială putere nucleară. Pentru că în momentul în care vor avea capacitatea de a construi bomba, o vor face. Şi atunci cu toţii vom fi în pericol", a spus acesta la Digi 24.

Benjamin Netanyahu a avut un discurs extrem de dur la adresa Iranului şi în cadrul Adunării Generale a ONU, din această toamnă, el cerând marilor puteri să urmărească atent Teheranul.