ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armistiţiu aplicat incorect de Rusia la acordul de pace din estul Ucrainei, din cauza căruia UE a declarat marți că va menţine sancţiunile economice contra Rusiei.

Serviciul diplomatic UE a anunţat că, „deși au fost înregistrate evoluții încurajatoare în procesul politic și în punerea în aplicare a anumitor aspecte ale protocolului de la Minsk", ce prevede, în cadrul acestui armistiţiu, încetarea focului și încheierea un acord de pace, "e necesar să se aplice într-un mod corect unele puncte esențiale ale protocolului".

La finalul primei decade a lunii trecute, UE au mărit sancțiunile contra Federaţiei Ruse. Noile sancţiuni, aplicate înaintea acestui armistiţiu, constau în limitarea accesul companiilor ruseşti pe piețele financiare.

Sunt vizate în mod special unele bănci și companii care au contracte în domeniul Apărării și Petrolului. Au fost aplicate de asemenea înghețarea unor active și au fost impuse unele interdicții de călătorie în Uniunea Europeană pentru 119 persoane publice din Rusia şi Ucraina.

23 de entități sunt acuzate că ar fi implicate în conflictul din estul Ucrainei.