ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Şcolile româneşti din aşa zisa republică transnistriană au fost supuse unui adevărat asediu în ultima zi de şcoală.

Potrivit profesorilor din aceste şcoli, forţele de securitate şi miliţia regimului de la Tiraspol au supravegheat atent festivităţile de vineri, 30 mai. Cadrele didactice au fost avertizate să nu intoneze imnul Moldovei şi să nu folosească drapelul acestei ţări. Asta deşi şcolile se află sub jurisdicţia Ministerului Educaţiei de la Chişinău, anunţă România Liberă.

Cel mai grav incident s-a petrecut la Liceul "Lucian Blaga", din Tiraspol, acolo unde miliţienii au vrut să oprească ceremonia de final de an. Din acest motiv, festivitatea a fost mutată într-o sală iar miliţienilor li s-a transmis că elevii sunt la ore şi că nu pot fi deranjaţi.

Copiii şi părinţii acestora au fost şi ei supuşi presiunilor pentru a nu participa la ceremonii.

Rămâne de văzut dacă cele 8 şcoli cu predare în limba română din stânga Nistrului îşi vor mai deschide porţile din toamnă, autorităţile de la Tiraspol plănuind să le închidă.