ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Declaraţiile teroriştilor, ale traficanţilor de droguri ori ale membrilor grupărilor de crimă organizată vor fi înregistrate cu ajutorul tehnologiilor de ultimă oră, anunţă digi24.ro. DIICOT are un nou sediu și a instalat pentru prima dată camere de înregistrare în încăperile în care au loc interogatoriile. 800.000 de lei a costat schimbarea, bani primiți din bugetul Ministerului Justiţiei.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Astfel, dosarele inculpaților vor conţine și fişierele electronice - atât audio, cât şi video - ale acestor înregistrări.

Până acum, audierile suspecţilor se făceau chiar în biroul procurorului, printre mormane de dosare. La sediul din Bucureşti al DIICOT vor fi în total şapte camere de anchetă. În modernizare a intrat şi amenajarea unei săli de aşteptare pentru 20 de persoane. Până acum, cei chemaţi la audieri stăteau pe un hol îngust.

 „Este un model european. Pe de altă parte , este şi o protecţie atât pentru persoana audiată, cât şi pentru anchetator. Se înregistrează absolut tot, astfel încât să nu mai poată să spună în faţa anchetatorului că a fost forţat sau că spus lucruri pe care nu dorea să le spună”, a explicat Giorgiana Hosu, șefa interimară a DIICOT.

Acum, toate audierile, indiferent cât de lungi, pot fi studiate integral de instanţele de judecată. Chiria pentru noul sediu din Bucureşti costă 56.000 de euro pe lună, iar contractul este încheiat pe o perioadă de cinci ani.