ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie în vârstă de 100 de ani din Arabia Saudită, care a cerşit timp de mai multe zeci de ani pe străzile oraşului-port Djedda, a decedat recent, lăsând în urmă o avere secretă impresionantă, ce include bunuri imobiliare, bijuterii şi monede de aur.

Bătrâna, cunoscută sub numele de Eisha, a acumulat o avere de 3 milioane de riali saudiţi (aproximativ 800.000 dolari), care include trei clădiri, relatează bbc.com. Dezvăluirea realizată de presa locală i-a şocat pe mulţi dintre vecinii femeii. Numai un prieten al Eishei, Ahmed Al-Saeedi, a declarat că a ajutat-o să aibă gijă de posesiunile sale valoroase. Banii strânşi de cerşetoare au fost înmânaţi autorităţilor saudite.

Mai multe familii locuiesc în prezent în clădirile deţinute de bătrână, însă au declarat că aceasta nu le-a cerut niciodată bani de chirie. Potrivit lui Saeedi, Eisha a acumulat mare parte din avere pe vremea când cerşea cu mama şi sora sa, ambele decedând înaintea sa.

„Ele atrăgeau adesea simpatia şi sprijinul filantropilor pe tot parcursul anului, în special în timpul sărbătorii Eid (n.r. Sărbătoarea sacrficiului)”, a declarat bărbatul.

Saeedi a explicat că a încercat, în mai multe rânduri, să o convingă pe femeie să nu mai cerşească, însă aceasta a refuzat, menţionând că se pregăteşte pentru vremuri mai grele.