ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce NATO a luat decizia de a amplasa în România două centre de comandă, primul dintre acestea urmând a fi operaţional chiar din vară, Rusia a avertizat direct ţara noastră că ar putea fi ţinta unor atacuri!

Livrare gratuita in 24 de ore!

Vladimir Evseev, directorul Centrului pentru Studii Politico-Militare din Moscova, a vorbit despre apropierea ameninţătoare a NATO de graniţele Rusiei. Acesta a vorbit direct despre posibilitatea ca trupele ruse să atace bazele militare ale NATO din România.

CITEŞTE ŞI: Putin NU va accepta ultimatumuri din partea Occidentului: Nimeni nu i-a mai vorbit până acum aşa

"Pe teritoriul Crimeei, în prezent se formează  o grupare de forţe armate terestre bine pregatită şi de sine stătătoare. Vor fi prezente acolo  diferite dispozitive, capabile să neutralizeze toate ameninţările posibile. Din păcate, dacă România se va lăsa antrenată într-o asfel de confruntare, atunci este imposibil ca o serie de obiective militare din România să nu fie trecute pe lista acelor ţinte care vor fi neutralizate cu diferite tipuri de arme. După evaluările militare facute de Rusia, din acele baze militare ce urmează  să fie amenajate în România pot fi lansate nu numai dispozitive antirachetă. Rusia este foarte îngrijorată că de acolo pot fi lansate şi rachete de croazieră sau alte dipozitive de genul ăsta. Rusia va fi obligată să reacţioneze nu numai la apariţia centrelor de comandă, dar şi la depozitele de armament sau altă infrastructură militară. Ştim că în România se poate crea şi potenţial ofensiv, de aceea vom căuta şi mijloace de a anihila flota militară românească. Cred că va creşte confruntarea dintre ţările noastre şi din păcate avem motive să credem asta", a spus Vladimir Evseev pentru Televiziunea Română.