ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Afacerilor Interne a tras un semnal de alarmă în privința respingerii „Legii Big Brother” și a pericolului pe care îl reprezintă lipsa cadrului legal în ceea ce privește cartelele pre-pay, oficialii MAI precizând că, în ultima perioadă de timp, membrii unor grupări infracționale, specializați în comiterea unor infracțiuni grave, de crimă organizată transfrontalieră, sau chiar conexe infracțiunilor de terorism, au achiziționat un număr însemnat de cartele din România, informează evz.ro.

Într-un demers public, conducerea MAI solicită Parlamentului României elaborarea cât mai urgentă a unui proiect de lege care să modifice legea „Big Brother” în așa fel încât să se permită controlul asupra cartelelor prepay, cu observațiile Curții Constituționale deoarece, din cauza respingerii legii privind reţinerea datelor personale de către operatorii de telefonie şi furnizorii de internet de către Curtea Constituțională, cele mai multe probleme le întâmpină Poliția Română.

După cum preciza și directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, MAI arată că utilizarea cartelelor prepay conduce la apariția unor fenomene infracționale precum: fraude, înșelăciuni – inclusiv metoda „accidentul” comisă din penitenciare, șantaj, amenințare etc.