ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numele de domeniu "Ebola.com", cumpărat în 2008 de un antreprenor vizionar pe nume Jon Schultz, a fost vândut vineri cu peste 200.000 de dolari, informează AFP, potrivit Mediafax.

Această tranzacţie ilustrează un nou mod de a face bani pe seama temerilor privind Ebola, care a a provocat moartea a 4.922 de persoane din 10.000 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Jon Schultz, proprietarul companiei Blue String Ventures, care investeşte în nume de domenii şi a deţinut în trecut site-ul Fukushima.com, a cumpărat, în 2008, domeniul Ebola.com cu 13.500 de dolari.

În ultimele săptămâni el era dispus să îl vândă în schimbul a 150.000 de dolari, însă a obţinut mai mult.

Valoarea domeniului Ebola.com a crescut după extinderea epidemiei de febră hemoragică cauzată de virusul Ebola, care afectat grav Africa de Vest.

Cumpărătorul acestui nume de domeniu este o societate cu sediul în Rusia, numită Weed Growth Fund, cunoscută anterior sub numele de Ovation Research.