ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a acuzat pe premierul Moldovei, Iurie Leancă, de prezenţa în ambasada Uniunii Sovietice de la Bucureşti, până-n decembrie 1989. Reacţia vine după ce şeful guvernului de la Chişinău a susţinut candidatura la preşedinţie a lui Victor Ponta, omologul de la Bucureşti.

"Leancă, cel care a fost până în octombrie 1989, în Ambasada Uniunii Sovietice din Bucureşti. Poate nu aţi ştiut", a afirmat preşedintele. Acesta a mai amintit că "de aceea îi vede atât de uniţi în gânduri şi simţiri pe Leancă şi pe Ponta".

Şeful statului a continuat: "Ei sunt doar nişte profitori de imagine, şi Ponta şi Leancă, pentru că cel care a cerut insistent să facem un acord de finanţare, pentru proiecte energetice, cel care a cerut insisten să mărim numărul de burse, este fostul premier Vlad Filat"