ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




Bătaia de joc a autorităţilor, în aceşti ani, în România, este mai mare decât oricând, într-unul dintre cele mai sărace judeţe ale ţării, unde, la o şcoală comunală, există una dintre cele mai scumpe toalete.

Elevii unei comune din judeţul Mehedinţi, Gârla Mare,  vor avea la şcoală o toaletă de valoarea unui apartament chivernisit de două camere din Capitală.

Bătaia de joc este astfel: Consiliul Judeţean Mehedinţi a cheltuit aproximativ 46.000 de euro pentru a o construi. Prea mulți bani, spun alţi constructori, care afirmă că preţul de cost ar fi putut să fie cu vreo 14.000 de euro mai mic.

Pentru a-i scuti de pe copii de experiența neplăcută și de pericolul unei infecții, autorităţile au început în urmă cu trei luni construirea unei toalete noi, care "se roteşte după soare", în curtea instituţiei.

Preţul este însă surprinzător de mare şi ilustrează foarte bine bătaia de joc a autorităţilor: 46.000 de euro pentru cinci compartimente de toaletă, atât pentru profesori, cât şi pentru elevi!

Chiar primarul recunoaşte că este scumpă, dar nu a putut face nimic. Bătaia de joc este aproape finalizată. Până la terminarea lucrărilor, şcolarii merg tot în vechile toalete, care sunt un focar de infecţie.