ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia de regulament s-a întrunit marți pentru a modifica regulamentul Senatului după controversele apărute în cazul votului privind încuviințarea cererii DNA de reținere și arestare a lui Dan Șova.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediţie integrală, necenzurată - comanda online

Astfel, potrivit B1.ro, se dorește punerea în acord a regulamentului Senatului cu textul Constituției. Noul regulament ar putea fi votat chiar în ședința de plen de marți, după ce comisia a adoptat, cu unanimitate, decizia de a modifica regulamentul în cazul ridicării imunității senatorilor.

Mai exact,a fost modificat articolul 173 din Regulament, stabilind că ”Senatul hotărăşte asupra cererii cu votul secret al majorităţii senatorilor prezenţi” şi înlocuind astfel prevederea potrivit căreia decizia se lua cu votul majorităţii ”membrilor Senatului”.

Este nevoie însă de jumătate plus unu din numărul total al senatorilor care să voteze în favoarea noului regulament, pentru a se adopta modificările.

Comisia de regulament a luat atitudine după ce atât CSM, cât și președintele Klaus Iohannis și parlamentarui ai PNL au sesizat Curtea Constituțională cu privire votul dat ăn cazul Șova în Senat, unde, deși au fost voturi suficiente, aleșii au considerat că este nevoie de o majoritate calificată și nu una simplă pentru încuviințarea reținerii și arestării fostului ministru.