ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulţi "revoluţionari români" din ianuarie 2012 îl felicită pe Vladimir Putin, via ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Serghevici Malginov, pentru anexarea Crimeei de către Rusia.

♦ vezi aici documentul

"Cine sunt cei ce salută cu atâta patos acțiunile Rusiei în Ucraina, considerate ilegale și condamnate de România, dar și de toate țările partenere din NATO și UE?" - se întreabă pe blogul său jurnalistul Dan Cristian Turturică, continuând: "Cine felicită Rusia pentru o agresiune care a dinamitat stabilitatea întregii regiuni și care pune în pericol nu doar Moldova ci și România?"

Primul semnatar este Daniel Iancu, președintele Asociaţiei “Comitetul Român pentru Cinstirea Eroilor”. Alături de el, s-a aflat în acest demers și Petre Răcănel, președintele Federației “Societatea Civilă Românească”.

“Comitetul Român pentru Cinstirea Eroilor” se regăseşte, printre multe asocieri foarte interesante, și la depunerea de coroane de la cimitirul eroilor ruși, din București, ce a avut loc în iunie 2013, cu ocazia vizitei Secretarului Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse, Nikolai Patrusev.

Petre Răcănel, admiratorul de azi al intervenției Rusiei în Ucraina, s-a aflat în prima linie a protestelor de acum doi ani.

Mai jos documentul:
Excelenta,

COMITETUL ROMÂN PENTRU CINSTIREA EROILOR VĂ TRANSMITE DVS ȘI PRIN DVS POPULAȚIEI REGIUNII CRIMEEA ȘI ORAȘULUI SEVASTOPOL FELICITĂRILE NOASTRE CU PRILEJUL ISTORICULUI EVENIMENT, ÎNTOARCEREA LA PATRIA MAMĂ.

ÎN DISCURSUL SĂU ROSTIT ÎN FAȚA CAMERELOR REUNITE ALE PARLAMENTULUI RUS, PREȘEDINTELE VLADIMIR PUTIN DECLARA: NE AFLĂM AICI PENTRU UN MOMENT DE IMPORTANȚĂ ISTORICĂ. PE DATA DE 16 MARTIE ÎN CRIMEEA A AVUT LOC UN REFERENDUM CARE A CORESPUNS CRITERIILOR INTRNAȚIONALE. APROAPE 96% DINTRE CEI CARE AU VENIT LA VOT AU VOTAT PENTRU ALIPIREA LA RUSIA.