ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică noapte, coaliția condusă de Statele Unite a lovit un important complex de gaze aflat în mâinile organizației Statul Islamic, a anunțat Observatorul sirian pentru drepturile omului, potrivit Agerpres.

"Coaliția internațională a atacat pentru prima dată intrarea și sălile de rugăciune ale uzinei Coneco", a declarat ONG-ul cu sediul la Londra. Această uzină, "sub controlul SI, este cea mai mare din Siria", a adăugat directorul ONG-ului, Rami Abdel Rahman, potrivit căruia scopul atacului a fost de a-i face pe militanții SI să abandoneze aceste instalații.


Atacul contra uzinei Coneco "nu a făcut morți în rândul jihadiștilor, dar câțiva răniți", a declarat Abdel Rahman, adăugând că uzina se află în estul Siriei, în provincia Deir Ezzor, bogată în petrol și în apropiere de granița cu Irakul.