ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) informează că, luni dimineaţă, se înregistrează un vârf maxim de viitură pe râul Vedea, la confluenţă cu râul Teleorman, viitură care se va menţine pe tot parcursul zilei, iar 14 comune din judeţul Teleorman sunt sub avertizare de cod roşu de inundaţii, conform Mediafax.

Viitura s-a format pe râul Vedea în cursul nopţii, iar în prezent se propagă în aval de Alexandria.

În timpul nopţii, Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea, a instituit cod roşu local pe râul Vedea aval confluenţă cu râul Teleorman, în judeţul Teleorman, pentru următoarele comune : Storobăneasa, Smardioasa, Cervenia, Frumoasa, Conteşti, Bragadiru, Bujoru şi Năsturelu, codul roşu menţinându-se şi pe pe Râul Câinelui sectorul amonte SH Vârtoapele - confluenta cu râul Vedea, judeţul Teleorman, pentru următoarele comune: Siliştea Gumeşti, Ciolăneşti, Necşeşti, Vârtoape, Călineşti şi Mavrodin.

ANAR recomandă ca populaţia din aceste zone să ţină cont cu stricteţe de măsurile impuse de comitetul local şi inspectoratul judeţean pentru situaţii de urgenţă şi să evite plimbarea pe malul apelor sau prin ape, precum şi orice alte activităţi care se desfăşoară în proximitatea apelor.

Echipele Apelor Române acţionează cu utilaje şi oameni, acordând suport autorităţilor locale şi inspectoratului judeţean pentru situaţii de urgenţă (ISJU), care, în timpul nopţii, au întărit liniile de apărare cu saci şi au supraînălţat digurile cu saci de nisip, cu până la 30 cm, în vederea protejării localităţilor.

Conducerea ANAR se află pe teren, pentru supervizarea situaţiei de la faţa locului şi luarea unor alte măsuri suplimentare de apărare a populaţiei şi a bunurilor.

Deoarece situaţia în zonă este foarte dificilă, e necesară intervenţia forţelor armate (ISJU, Jandarmerie), în vederea consolidării liniilor de apărare construite, astfel încât populaţia să fie protejată.