ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un gospodar dintr-o comună din Constanţa a descoperit 138 de monede de argint în timp ce săpa la fundaţia unui gard. Specialiştii muzeului local de istorie estimează că micuţa comoară are o vechime de aproximativ 2000 de ani, conform Digi24.

Deoarece tezaurul a fost descoperit întâmplător şi din cauză că a fost predat conform legii, bărbatul are dreptul până la 45% din valoarea pieselor din tezaur, care încă nu a fost evaluat.

Bărbatul recunoaște că a anunțat că a găsit comoara pentru a nu avea probleme cu legea, așa cum s-a întâmplat, spre exemplu, în cazul descoperirilor de la Sarmisegetuza.

Muzeografii spun că cele 138 de monede au circulat în spațiul pontic între secolul al II-lea î.Hr. și secolul 1 după Hristos. Mai multe monede au fost deja curăţate în laborator. Cele mai recente sunt din timpul împăratului Nero, însă printre ele se regăsesc şi piese emise de Marc Antoniu. Argintul din care sunt făcute este unul de bună calitate.