ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cromozomul Y ar putea avea un rol important în prelungirea vieţii şi în lupta bărbaţilor împotriva cancerului, potrivit unui studiu suedez.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Autorii acestuia au descoperit că persoanele care au pierdut o parte din cromozomul Y mor în medie cu 5 ani şi jumătate mai devreme.

Cercetătorii de la Universitatea din Uppsala, din Suedia, au analizat informaţii despre 1.153 de bătrâni şi au descoperit că bărbaţii care au pierdut o parte din cromozomul Y au murit cu cinci ani şi jumătate mai devreme, în medie, decât bărbaţii care nu au pierdut acea parte din cromozom.

Femeile trăiesc cu şapte ani şi jumătate mai mult decât bărbaţii, în medie, în Europa. Motivele pentru această diferenţă nu sunt cunoscute în totalitate.

Cercetătorii au evaluat numărul celulelor sangvine care au prezentat o pierdere din cromozomul Y din motive de îmbătrânire, folosind analize de sânge pentru bărbaţi cu vârsta între 70 şi 84 de ani.