ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși producția agricolă ar putea fi afectată în sud-vestul României din cauza zilelor friguroase de la începutul iernii ce au afectat culturile de cereale, există premise pentru un an agricol normal.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Astfel, primul raport privind condiţiile climatice şi efectele lor asupra culturilor agricole de toamnă realizat de către Comisia Europeană arată descurajator pentru multe dintre statele membre.

Grâul de toamnă nu a parcurs întreg fenomenul de călire în ţări precum Germania, Cehia, Slovacia şi în peninsula Balcanică, astfel că au devenit sensibile la temperaturi scăzute

Cu toate acestea România nu pare să fie afectată. Cu unele excepţii în partea de sud est a ţării, grâul a parcus procesul de călire şi, teoretic, nu ar fi probleme în cazul unor perioade cu temperaturi extrem de scăzute ulterior.

Mai precis, conform raportului emis de Comisia Europeană, doar în judeţul Constanţa există un procent de până la 10% de plante distruse de îngheţul din ultimele zile ale lunii decembre şi începutul lunii ianuarie.

Mai multe citiți pe ECONOMICA.NET.