ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inspectorul şcolar adjunct din Cluj, Peter Tunde, a fost reținut pentru luare de mită și va fi dus astăzi la mandat, riscând un arest preventiv de 30 de zile.

Peter Tunde este acuzată că a cerut bani în schimbul unor note mai mari, procurorii DNA prinzând-o în flagrant când primea 1.000 de euro, informează Digi24.

Procurorii DNA o acuză pe Peter Tunde, care astăzi va fi adusă la Tribunalul Cluj, de trafic de influență în formă continuată.

Inspectorul şcolar  a pretins și a primit de la cinci persoane 9.600 euro în perioada 1 iunie -1 septembrie 2014, acum riscând sa fie condamnat pentru trafic de influență în formă continuă.

În schimbul acestor bani, Peter Tunde trebuia să se folosească de influenţa pe care i-o dădea funcţia pentru a-i ajuta pe mai mulţi candidaţi să promoveze examenul de bacalaureat.

În sesiunea din toamnă, Peter Tunde a fost membru în singura comisie de examinare din judeţ iar în sesiunea din vară, aceasta a fost desemnată președintele Comisiei de Bacalaureat.

Potrivit unui ordin de ministru, inspectorul şi-a pierdut funcţia din cadrul ISJ Cluj, dar poate reveni oricând la catedră.