ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De zile întregi, Farah Baker privește, din spatele ferestrei, războiul din Fâșia Gaza, împărtășind fiecare clipă de coșmar trăită, pe Twitter. ”Nu mă pot opri din plâns. Aş putea muri în seara asta”, este doar una dintre mărturiile fetei de 16 ani, care a ajuns să fie intervievată de postul american NBC.

A decis că lumea trebuie să știe ce se întâmplă în Gaza, așa că a luat telefonul și a început să descrie pe Twitter momentele prin care trece, profitând de generatorul de curent pe care l-a achiziționat familia sa. Tânăra  povesteste tot. De la lumina rachetelor și până la zgomotul bombelor, care sunt, de altfel, singura lumină și unicele sunete care se aud în aceste zile din Gaza. Casa i se cutremură. Nu știe dacă mâine va fi următoarea. Nu știe ce se va întâmpla nici în seara care urmează.

"Asta e la mine în cartier. Nu mă pot opri din plâns. Aş putea muri în seara asta”, scrie Farah Baker pe Twitter. "Întreaga casă se cutremură şi ai impresia în orice moment că o să explodeze”, scrie Farah pe Twitter. ”Aud sunetul bombelor israeliene de 16 ani, dar tot nu mă pot obișnui cu el”.

"Alimentarea cu curent electric a fost întreruptă şi stăteam pe întuneric. Singurele lumini pe care le puteam vedea erau cele de la rachete şi de la drone. Şi singurul sunet care se aude este cel făcut de bombe", este un alt mesaj.
"Vor să lovească Hamas şi ne pedepsesc pe toţi. Este nedrept. Voi încerca să opresc acest lucru când mă fac mai mare. De aceea vreau să studiez dreptul”,  comtinuă tanara palestinianca.

Peste 1300 de palestinieni şi-au pierdut viaţa în cele trei săptămâni de când a reizbucnit conflictul dintre Israel şi Hamas. Zeci de copii au căzut victime tirurilor de rachete.