ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea de Apel București a pronunţat sentinţa definitivă în cazul lui Dan Diaconescu în dosarul în care acesta este acuzat de şantaj.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Acesta a fost condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare. Totodată, justiţia i-a interzis lui Dan Diaconescu să mai lucreze în presă 5 ani de la executarea pedepsei. Anterior, judecătorii de la Sectorul 1 l-au condamnat la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare, însă politicianul a făcut apel.

50% discount garantat la parfumuri, doar azi

Dan Diaconescu a fost acuzat de şantajarea mai multor persoane printre care şi a primarului comunei arădene Zărand. În perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de ameninţare atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât şi indirect, prin intermediul lui Doru Parv, asupra lui Ion Mot, primar al comunei arădene Zarand, pentru a-l determina să le dea suma totala de 200.000 euro.

Alte condamnări în acelaţi dosar: Mitruș Ghezea, 2 ani și 6 luni cu executare,Dorel Petru Pârv, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Cei doi nu au voie să activeze cinci ani ca jurnaliști după executarea pedepsei.