ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Generalul Philip Breedlove, comandantul forţelor NATO în Europa, a înaintat o propunere de înființare a unei mari baze NATO în Europa, mai exact în Polonia. Organizația Tratatului Atlanticului de Nord analizează posibilitatea creării unei mari baze militare pe flancul său estic, pentru a avansa la frontiera cu Rusia infrastructura sa de reacție rapidă.

Comandantul forţelor NATO în Europa a pledat în favoarea unei baze în Polonia care să adăpostească suficient armament, muniţii şi alte echipamente suficiente susținerii desfășurării rapide a sute de militari împotriva Rusiei, notează presa britanică, preluată de Russia Today.

Potrivit agenției Itar-Tass, Alianța analizează varianta deschiderii celei mai mari baze din Europa de Est pentru a aduce la frontiera Rusiei forţele de reacţie rapidă, relatează presa britanică, referindu-se la afirmațiile generalului Philip Breedlove, comandantul forţelor NATO în Europa.

Locaţia favorită este oraşul şi portul polonez Szczecin de la ţărmul Mării Baltice”, a spus Breedlove, care va prezenta propunerea sa la summitul NATO din septembrie, din Țara Galilor.

Alianța intenţionează să amplaseze la bază armament, muniţii şi alimente pentru a asigura cât mai curând posibil aprovizionarea detaşamentelor militare ale Alianţei în cazul unei situaţii de criză.