ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un sfert dintre români își cumpără îmbrăcăminte o dată la 2-3 luni, preferă mall-urile își produsele rețelelor de fashion cunoscute.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Astfel, conform unui studiu Gfk, în top cinci al preferințelor românilor aflându-se H&M, Kenvelo, Zara, C&A si Bershka.

Grupele de vârstă care cumpără cel mai des, uneori chiar mai des de o dată pe lună, sunt persoanele între 18 și 34 de ani.

Peste 70% dintre cei care își iau haine minim o dată la 3 luni fac achiziția la mall, în timp ce din magazinele stradale de profil doar 50% dintre respondenți cumpără atât de des.

Vânzările online de articole de îmbrăcăminte sunt mult mai bine reprezentate în București față de restul țării - 11% din bucureșteni afirmă că își cumpără des haine online, față de doar 5% în restul țării.

De asemenea, o treime dintre cei intervievați susțin că așteaptă perioada promoțiilor pentru a-și cumpăra articole vestimentare.

Întrebați despre suma pe care au cheltuit-o pe îmbrăcăminte sau încălțăminte în ultima lună, peste 15% dintre românii din urban au declarat că au cheltuit peste 200 de lei, media fiind ridicată de către bucureșteni - 22% dintre ei au făcut achiziții care depășesc această valoare.

Mărcile cunoscute sunt prima opțiune când este vorba de împrospătarea garderobei, atât pentru cei foarte tineri, dar și pentru cei de vârstă medie, peste 50% spunând că preferă să își cumpere produse ale marilor lanțuri de branduri.

H&M conduce în topul celor mai frecventate magazine de brand, la nivel național, dar și în Capitală. Celelalte magazine de profil care conduc în topul preferințelor (cel mai frecvent vizitate) în orașele mari și în București sunt, în ordine, Kenvelo, Zara, C&A, Bershka, Pull&Bear, New Yorker, Stradivarius, Mango și Koton.

Studiul a fost realizat de GfK România pe un eșantion de 1.000 de respondenți din toată țara, cu vârsta de peste 15 ani. Metoda folosită este cea a interviurilor față în față, informează Ziare.com.