ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Suprem de Apărare a Țării a aprobat, marți, în ședință, propunerile premierului referitoare la intrarea și staționarea pe teritoriul României, în perioada mai-iunie 2015, a unor forțe și mijloace ale armatei portugheze, având în compunere patru aeronave F-16 Falcon și personalul aferent - aproximativ 150 militari și civili - în scopul pregătirii și desfășurării misiunilor de Poliție Aeriană NATO, transmite Administrația Prezidențială.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres, președintele urmează să informeze Parlamentul cu privire la decizia luată, în condițiile legii.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

La ședința CSAT de marți au participat premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, directorul SRI, Eduard Hellvig, prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SIE, generalul Silviu Predoiu, șeful Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ciucă, consilierul prezidențial pentru Securitate Națională, George Scutaru, secretarul CSAT, general Ion Oprișor.

Pe pagina sa de Facebook, președintele Klaus Iohannis a confirmat că, în cadrul CSAT, membrii Consiliului au evaluat conflictul din Ucraina, efectele lui în regiune și că au fost reconfirmate angajamentele asumate de România în cadrul parteneriatelor strategice.

"După mai bine de o jumătate de secol de pace, în apropierea granițelor noastre sunt uciși oameni. Alții își părăsesc satele în căutarea unui refugiu. România se află la aproximativ 300 de km de Crimeea, locul unde a început anul trecut modificarea granițelor stabilite după cel de-al Doilea Război Mondial. Avem tot interesul ca orice conflict din această parte a Europei să se rezolve pe cale pașnică", afirmă Iohannis.