ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii din Viena se mobilizează şi vor protesta şi ei împotriva defrişărilor ilegale, se arată într-un comunicat de presă primit la redacţie. Protestul va avea loc în faţa sediului companiei austriece Schweighofer Holzindustrie din Viena, ce tocmai a fost implicată într-un scandal de corupţie în România.

"Sâmbătă, 9 Mai, de ziua Europei, grupul de acțiune civică „Vienna against Fracking“ protestează în fața sediului din Viena al companiei Schweighofer, pentru a reaminti că România nu este o colonie, furnizoare de materie primă și mână de lucru ieftină, ci un stat european care nu mai acceptă impertinența și lăcomia firmelor străine, sprijinite de politicienii corupți", se arată în comunicat.

Grupul "Vienna against fracking", organizatorul protestului, afirmă că "Pădurea este una dintre puținele averi pe care țara noastră nu și le-a înstrăinat până acum, precum Petrolul (OMV) sau fabricile și uzinele (Sidex, etc.). Pădurea este dreptul nostru la aer curat, la sănătate și biodiversitate.
Să nu lăsăm una dintre ultimele resurse ale țării și ale copiilor noștri să se ducă pe nimic, măcinate în fabricile-mamut ale acestei firme, ca apoi să ajungă în țări care știu să își administreze responsabil resursa lemnoasă.
Recent, compania austriacă Schweighofer, cea care ocupă poziția dominantă în industria lemnoasă din România, a fost descoperită că încurajează fățiș tăierile ilegale, oferind bani în plus pentru lemnul tăiat peste cotele atribuite de stat''.

Revendicările românilor din Viena sunt următoarele:
"1) adoptarea de urgență a legii pădurilor care să protejeze fondul forestier în favoarea țării și a cetățenilor români;
2) încurajarea firmelor românești din industria lemnului și crearea de noi locuri de muncă în domeniu;
3) identificarea, cartarea și împădurirea imediată a zonelor defrișate;
4) legi și regulamente mai severe care să protejeze parcurile și rezervațiile naturale ale țării din care s-au tăiat ilegal arbori seculari, iar fauna și flora sunt amenințate cu dispariția".