ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup umanitar din Marea Britanie, Reprieve (Graţierea), care militează pentru apărarea drepturilor omului, a realizat, pe baza datelor din teren, o statistică alarmantă, oferită ziarului The Guardian. Conform raportului, aproximativ 28 de civili sunt ucişi pentru a lichida un singur lider terorist, în atacuri efectuate de cele mai multe ori cu mai mai multe drone.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

Raportul oficial a cules informaţii cu ajutorul Biroului de Investigaţii Jurnalistice, iar statisticile au fost preluate de The Guardian, cu referire la victimele colaterale din Afganistan, Pakistan, Somalia şi Yemen, informeaza Russia Today..

Aceste rezultate sunt cele mai îngrijorătoate din ultimii 10 ani și arată că eliminarea a 41 de terorişti a provocat moartea altor 1147, majoritatea fiind civili sau membri nevinovaţi ai famililiei ţintei.

"Atacurile cu drone au fost prezentate publicului american ca fiind unele extrem de precise. Dar sunt la fel de precise precum informaţiile care le sunt furnizate. Nu este nimic precis în faptul că spionajul şi informaţiile furnizate ucid 28 de persoane total necunoscute, inclusiv femei şi copii, pentru fiecare băiat rău, căutat de SUA", spune Jennifer Gibson, cea care a condus documentarea necesară pentru efecturea acestui raport înfiorător.

Pe parcursul a 10 ani, Pentagonul a intensificat atacurile cu drone în ţări împotriva cărora nu le-a declarat niciodată război. Mii de civili au pierit astfel, dar administraţia americană continuă să nu recunoască aceste cifre. În ciuda asigurărilor pe care le dau Statele Unite, statisticile vorbesc de la sine: este nevoie de zeci, câteodată sute de oameni nevinovaţi ucişi pentru a elimina un terorist din Al Qaeda sau un lider taliban.

În ultimii opt ani, au existat mai multe încercări de lichidare a liderului Al Qaeda, Ayman Zawahiri. Dronele s-au dovedit total ineficiente, teroristul a scăpat mereu şi este încă în viaţă. În perioada 2008-2010 au existat nu mai puţin de patru misiuni cu drone împotriva acestuia. În cele din urmă, el a fost anihilat, dar cu un preţ extrem de mare.

Potrivit datelor oficiale, dronele au ucis din greşeală 128 de persanae, incusiv 13 copii.