ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conform unei cercetări recente, cei ce folosesc intens telefonul mobil își triplează riscul de a face cancer cerebral după 25 de ani de folosire a acestuia, informează Daily Mail.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Studiul apărut în publicația "Pathophsiology" arată că probabilitatea de apariție a gliomului, un cancer cerebral dezvoltat la nivelul celulelor gliale, este mai crescută dupa mulți ani de folosire intensă a telefonului mobil.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au comparat 1.380 de pacienți cu cancer cerebral cu tot atâtea persoane care nu aveau această boală.

Astfel, voluntarii care au folosit mobilul sau telefonul fără fir pe o perioadă de 20-25 de ani aveau o probabilitate de două ori mai mare de a fi diagnosticați cu gliom în comparație cu cei care au folosit aceste aparate mai puțin de un an.

Cei care au folosit mobilul sau telefonul fără fir peste 25 de ani aveau un risc de trei ori mai mare de a face această formă de tumoare cerebrală.

Noul studiu desfășurat de oamenii de știință de la Spitalul Universitar din Orebro, Suedia, contrazice cercetarea de amploare din 2010, care nu a gasit dovezi evidente între folosirea mobilului și cancerul cerebral.

În 2011, un grup al Organizației Mondiale a Sănătății,format din 31 de oameni de știință din 14 țări, a clasificat telefoanele mobile ca "posibil cancerigene".