ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După un an de linişte, mişcările de pământ se resimt mai ales în timpul nopţii. Pereţii caselor au început iar să se crape. Oamenii sunt disperaţi pentru ca, unii dintre ei abia au reuşit să-şi repare locuinţele după sutele de cutremure de anul trecut. 

De câteva nopţi, localnicii din Izvoarele nu mai au somn. Oamenii retrăiesc coşmarul din urmă cu un an. În fiecare noapte, spun ei, pământul se mişcă şi stau cu teama că ar putea pieri în propriile case. Mulţi dintre ei şi-au reparat pereţii crăpaţi pe propria cheltuială, deşi încheiaseră poliţe de asigurare pentru locuinţe.


Cei mai mulţi vor să îşi părăsească locuinţele şi spun că nu îşi permit să mai facă alte reparaţii, tot pe propria cheltuială. Speriaţi, oamenii au sesizat autorităţile.


Săptămâna viitoare sunt aşteptate în zonă comisii de la Protecţia Civilă, Consiliul Judetean, dar şi specialişti în seismologie care să afle din ce cauză s-au reactivat cutremurele de pământ.


Anul trecut, în aceeaşi perioadă, au fost peste 300 de seisme la Izvoarele.